Självförtroendetips-Våga!

Ett jättebra tips som funkar om du känner att du vill överraska dig själv och öka ditt självförtroende är att VÅGA!


¤ VÅGA gå fram till den där killen och prata med honom!

¤ VÅGA räcka upp handen i skolan och prata!

¤ VÅGA le mot andra människor, som du inte känner!

¤ VÅGA ta emot kommentarer och håll de inom dig!

¤ VÅGA prata positivt om dig själv, inse att du är bra som du är!


Du kommer bli starkare som människa, och lita mer på dig själv!


Vi är som hyenor

Kläder är det högsta modet för en kille eller tjej sant eller falsk?
När vi går på stan med en kompis eller sin egna mamma eller kanske kusin eller annat.
Då är det så att vi tjejer och killar kollar mest på kläder...

För vi kanske ska vara snygga tills man slutar skolan eller att man kanske bara vill vara snygg i det vadagliga livet. Men vi älskar kläder om vi inte skulle få hålla oss till vårat mode så skulle vi säkert gå ner i jorden.
Så fort en sommar katalog med dom nya kläderna kommer in så är vi där en dag senare och letar upp kläderna som fanns i den katalogen... Känner ni igen er?

Sen så kanske vi använder kläderna tills höst modet kommer in och då är vi där igen hungriga som vi är för några kanske har fått lön eller så ska man kanske önska sig något nytt och då står man där och väljer ut kläder...
Sen så är det bara att vänta tills vinter modet kommer in.

Vi är som en flock hyienor ute på savannen som ska ha en mat bit.



Är du en nattuggla?

Hur många av er är nattugglor?
Ja hur många av er klarar av att vara uppe sent på natten och sen bara gå och lägga sig och sova bort halva dagen.
Känner ni igen er? Det är många som gör sånna saker på helger för man kanske har varit hos en kompis sent till på kvällen eller på en fest...
Och då kan man känna att man inte vill gå och lägga sig direkt och vill sitta uppe och chatta eller prata med sina kompisar...
Och sen så sover man bort halva dagen istället för man är så trött och inte vill se något ljus komma in i fönstret för man tycker bara det är störig...


Eller så kan det vara så att man är uppe sent och ändå går upp tidigt för man vill hinna vara med kompisar och sånt:)
Och det är vad dagens ungdomar gillar att göra sova och ta det lungt (gäller inte alla ungdomar) och sen vara ute och roa sig istället...




Känner man igen sig själv i låtar?

När man sitter och lyssnar på en låt så tänker man inte så mycket först på texten men sen när man lyssnar en gång till på den så lyssnar man istället på texten och kanske börjar känna igen sig själv i texten ibland.

Det känns kanske konstig på det viset men några texter börjar man undra om dom inte vänder sig till någon person.
Här kommer det en låt som vänder sig till dom som är ensamma och saknar sin älskade...




ska dom ändra från ig-mvg till 1-5 ?

Tycker ni att dom ska änidra på betygen och istället för att skriva ig ,g,vg,mvg så ska dom göra som förr i tiden.
Då skriver dom istället 1, 2, 3,4,5...
Undra vad som är bäst om dom fortfarande har kvar de som dom har nu så det blir lättare att veta vilket betyg man har.
Men ibland kan det också vara skönt med en förändring men undrar om det går lika bra eller om man kanske lär gå och fråga läraren hela tiden vad man har för betyg?










hur länge klarar ni er i solen?

Hur många klara av att vara ute i solen?
Klarar ni att vara ute i solen och sola utan att ni blir solbrända...
Då har ni en bra hud som klara av det men klarar man inte av det så är det inte lätt att njuta av solen för man blir så lätt solbränd i dessa dagar.
Så har man bra hud så säger jag bara det gå ut i solen och gör er bruna och strunta i brun utan sol.
Ni andra som inte klarar av det så bra köp en sol spray som skyddar så att du blir brun utan att bli röda.

Hur mycket gillar ni att sola?





Gömmer du dig bakom masken?

Är du en av många som inte tror på sig själva och gömmer sig bakom en mask ? Isåfall är detta ett inlägg för dig.

Du kanske ser det som vanligt och bekvämt att hela tiden gömma ditt sanna jag. Men personer i din närhet kommer märka att den du utger dig för att vara- inte stämmer. Därför bör du slänga masken och visa ditt riktiga jag!

Det är några frågor du bör försöka svara på så noggrant du kan. Det kan vara svårt att vilja inse och tro på att det bästa är att visa den du egentligen är men senare i livet kommer du inse vilket bra val det egentligen var, och vara stolt över dig själv!
Dessa frågor är bra att fundera över och försöka besvara:

¤ Varför vågar jag inte visa vem jag är?
Det är inget hemskt som kommer hända av att du gör det, tvärtom! Människor kommer istället inse vilken fin människa du är och du kommer tro mer på dig själv!

¤ Varför tror jag att andra kommer tycka illa om mig om jag visar mitt egentliga jag?
Detta beror ofta på dåligt självförtroende och självkänsla. Du måste inse att det du gör är värdefullt, och att du är värdefull som människa! Ingen kommer tycka illa om dig, bara älska dig mer!

¤ Hur kommer det sig att jag började använda masken från början?
Här måste du rannsaka dig själv, söka i ditt förflutna och hitta problem som kanske uppstått. Saker du inte kunde förändra, som du möjligtvis ville fly ifrån men inte kunde. Fundera över varför masken är så viktig att bära för dig, varför du inte vill släppa den.

Våga ta av dig masken, våga visa ditt sanna jag!

vad gör man först när man kommer ifrån skolan?

Vad gör ni när nu först kommer hem efter skolan?
Sitter ni och kanske tar något och äta som mellis eller är det så att ni kanske dreikt sätter är vid tv och tittar om erat favorit program har börjart...

Men det kanske är så att ni istället sätter er vid datorn för att skriva på eran blogg eller bara sitter och surfar.
Ja olika saker gör man när man kommer hem men man kanske inte gör samma saker hela tiden ibland kanske man till och med börjar med läxorna före för att hinna roa sig sen med kompisar:)





har ni valt rätt linje?

Har ni valt rätt linje till gymnasiet? Kan ni säga redan nu att ni har valt rätt linje till gymnasiet eller har ni börjat ångra er? Om ni går redan på gymnasiet och ska börja i tvåan eller i trean så vet ni nu att den här linjen var rätt för mig men är det så att ni kanske ska precis gå ut 9an och ska börja på gymnasiet efter sommaren så kan det bli lite svårare men man kan ändå börja få en tanke ställare om man har valt rätt linje.

 Man kanske har valt samma linje som kompisarna har gjort bara för dom tycker att det är bra kanske inte du vet om det är bra... Sen kan det också vara så att man vet att man har valt rätt linje för det är den linjen man vill gå.



Självsvält- Och tipsen som gör att du istället blir stolt över din kropp!

Anorexia är en hemsk sjukdom som drabbar många som hårdbantar eller tränar för mycket. Här delar jag med mig av egna erfarenheter och hjälper er att hitta problemet till varför ni inte gillar er kropp- och vad ni ska göra för att uppskatta den så mycket som ni förtjänar.

Men vad kan det bero på att en människa svälter sig själv? Här är mina teorier:

1: Personen kanske inte är medveten om att svälta sig själv kan göra en sjuk.

2: Personen kanske tror att lycka ligger i hur mycket vågen visar.

3: Personen kanske är för hälsosam och driver sig själv till svält.

4: Personen kanske ser sig själv som tjock och vill bli smalare.

5: Personen kanske tror att den blir mer älskad, om vågen visar mindre.

6: Personen kanske tycker att andra dömer honom/henne för sin vikt.

7: Personen kanske vill visa att den mår dåligt.

8: Personen kanske vill se lika bra ut som modellerna i tidningarna.

Det finns hur många exempel som helst för hur en anorektiker hamnat där den är. Men om vi bortser från hur individen har det hemma eller på fritiden så tror jag dessa 8 punkter är väldigt vanliga och kan vara en stor faktor till varför vissa väljer att svälta sig.

Ni kan se att vissa ord är ifyllda - dessa diskuterar jag i ett sammanhang här nedanför och ger er tips för hur ni ska må bättre med er själv!

1: Vi är (förhoppningsvis) alla medvetna på ett och annat sätt att svält kan leda till att vi blir sjuka och får anorexi, men unga tjejer bortser från detta och tänker tankar som "det händer inte mig" eller "jag ska bara gå ner litegrann". Men på det sättet lurar man sig själv och försöker gå runt problemet som är orsaken till varför man egentligen vill gå ner i vikt. Du måste bli medveten om orsaken till varför du vill banta- och ta tag i den. Det är först efter att problemet är löst, som du kan tänka logiskt och resonera med dig själv på ett helt annat sätt!

2:
Nej, lycka kommer aldrig kunna mätas i hur mycket vågen visar. Lycka känner du först när du hittar balansen i ditt liv, när du funnit dig själv och vet var du står. Det kan inte ske på en dag eller en månad- men man kan ta en dag i taget och jobba med sig själv. På så sätt når man sitt mål. Om du märker att ditt tränande går till överdrift, rannsaka dig själv. Försök inse varför du vill gå ner i vikt och om det egentligen är så viktigt.


3: Att vara hälsosam är jättebra- om man är det på rätt sätt. Om du vill vara hälsosam ska du inte hårdbanta, du ska träna med måtta (2-3 ggr/vecka) och äta en sund kost med mycket vitaminer och mineraler. Att utesluta något livsmedel är aldrig bra. Kolhydrater brukar vara populärt att sluta med, men kroppen kommer må väldigt dåligt av det och man blir trött och seg.  

4: Att man ser sig själv som tjock kan betyda att man redan drabbats av anorexi och har en skev kroppsuppfattning om sig själv. Men det kan också vara så att man överdriver och tycker att man är tjockare än man är. Om du aldrig bantar och är ett träningsfreak, men vill veta om du ligger på en normal vikt. Gå till din sjuksköterska i skolan eller på en vårdcentral, de gör en bra bedömning och du får ett mycket bra svar! Om du inte vill göra detta, försök uppskatta din kropp och se det fina med den!

5: Om du tror att någon kommer älska dig mer om du väger mindre så kan jag säga dig att det absolut är fel väg att gå! Det är insidan man går efter- inte utsidan. Om någon sagt att du ska gå ner i vikt, på ett sådant sätt att du blivit ledsen. Så är det ABSOLUT ingen person att ha!!  Det är din kropp och du bestämmer över den- kom ihåg det!

6: Om du tycker att andra dömer dig för hur du ser ut, tänk då på hur dåligt de personerna lär må. Ingen bra mående människa klankar ner på någon annan för en sådan grej om någons vikt. Försök skaka av dig elaka kommentarer och inse att du är bra som du är och att ingen har rätt att klanka ner på dig!

7: Om du tänker att folk kommer se att du mår dåligt om du går ner i vikt. så tänk på att det kommer ta vääldigt lång tid innan det märks och att du kommer må ännu sämre då. Säg till dina vänner eller familj på en gång om det är något som tynger dig. De finns där för att stötta och hjälpa dig.

8:
Modeller är modeller, alla lika smala i kroppen och med ett utseende som många drömmer om. Men se till dig själv, se din unikhet, det som gör just dig fin. Många modeller lider av anorexia och svälter sig själv. Många mår väldigt dåligt och har inte det självförtroende som de visar upp att de har.




Hoppas ni tar till er tipsen och satsar på en sund och välmående inställning till er kropp!

/ Ellie


Älskar man att titta på filmer för dom är som verkliga livet?

Är det så att vi älskar att titta på filmer för att vi tänker att dom är bra eller spännade eller är det så att vi bara tittar för att vi vill det? När man tittar på en komedi så tittar man mest kanske bara för att man ska få ett gott skratt och kunna minnas något av något roligt som har hänt i filmen.

När vi tittar på en drama film så blir det atomatisk att i några scener så börjar tårarna rinna (för några). Eller vi tycker så synd att den personen ska bli så där som den blir. Sen i romatiska filmer så slutar varje film att anntagligen så får killen tjejer eller så blir han utan tjejen eller tvärtom.

Sen så i skräckisar så sitter man på hel spänd och sitter och säger kanske tyst för sig själv att huvud personen eller någon annan inte ska gå in där för där är mördaren och är det en riktig hemsk film så ska man hem sen kanske man försöker skrämma varandra lite mer.
Men varje film visar ändå olika saker som faktis kan hända i livet om.








Drama: VI kan ha någon som skiljer sig ifrån oss eller kanske dör ifrån oss eller att det händer något annat.

Komedi: grannen eller någon annan kan göra något roligt något knäppt som vi kanske spelar in på¨kamran som man sen sitter och skrattar åt eller att man gör något roligt som man vet om att man gör.

Romantik: Det kan vara att man har någon pojkvän som man har hela livet som man älskar och sen kanske gifter sig med eller så det vara någon kille som man lämnar först och sen får tillbaka igen efter ett tag och lever ett fint liv med.

Skräck: Det kan vara att det har hänt något mord som man känner till som kanske har hänt i staden och mördaren är fortfarnde lös eller så kan det vara att det är någon som har blivit våldtagen och sen några år senare så hittar man våldtäcksmannen.

Så man kan tänka på det sättet att i alla filmer kan det ibland hända i verkligheten men ibland inte så nästa gång ni tittar på en film tänk på det:)

Fashion- Stupid Or Wonderful ?

Hur kommer det sig att så många är besatta av mode nuförtiden? Är det för att det ofta innebär hög status, eller för att vi bara tycker det är snyggt?

Jag tror definitivt på det första. Om det inte skulle vara status med mode, så skulle ingen följa det. Anledning?  Hög status betraktas ofta som Bekräftelse och älskvärdhet, medans det i själva verket innebär, slösande med pengar och överdrivna beteenden. För det kan faktiskt gå i överstyr.

Men jag bör kanske ändå poängtera, att betrakta och innebära har två olika betydelser. Du kanske betraktar mode som älskvärt, medans det för andra innebär något "överdrivet". Därför vill jag inte dra alla över en kam och säga att alla bär mode för att det "är" hög status, man kanske följer det för att det är ens intresse också så på det viset, missförstå mig inte. Men i det här samhället är så mycket överdrivet, och jag tror att vi skulle må bättre med oss själva om ordet mode inte fanns, på så vis skulle man inte bli lika osäker över hur man klädde sig, hur mkt pengar man har och vad andra ska tycka.


Håller någon med mig eller bör jag hålla käften om detta?

Kan klarlägga att jag inte alls bryr mig om mode, utan tar på mig det som jag anser är snyggt!





/ Ellie


Var varsam om dina relationer!

Vi är alla sårbara på något vis, varenda person på den här jorden har känslor och vi påverkas av de människor runt oss. Beroende är vi också av varandra, prova resa bort någonstans själv någon gång så skulle du märka efter ett tag hur ditt mående skulle försämras. Vi behöver varandra men påverkas också av varann. I de sociala band vi har, formas våran personlighet och vår syn på saker och ting. Men det här inlägget ska inte handla om det.

Jag vill få fram det sätt vi människor kommunicerar med varann. Vi är som sagt beroende av varandra och skulle inte må bra annars. Men vissa personer har vi svårt att kommunicera med, och hamnar därför ofta i konflikter. Det behöver inte betyda att vi inte älskar dem, men att vi möjligtvis är så lika den/de personerna att vi har svårt att hantera det.

Du kanske är ovän med en vän just nu? Någon familjemedlem? Om du är det eller blir det någon gång så fundera över varför konflikten uppstod, vad du/ni borde göra för att lösa den och granska er relation och fundera över hur nära ni står varann.



Vårda dina relationer så behåller du dem livet ut <3 / Ellie

Blir vi lätt avensjuka på andra bloggare?

Är det så att många av oss bloggläsare blir avensjuka på andra som är mer kändare än oss? Är det så att vi kan läsa ett inlägg som en känd bloggerska har skrivit och då sitter vi och tänker att det är värdens dåligaste inlägg.

Och är det så att den här avensjukan gäller bara för att vi vill vara lika kända som dom är?
Eller är det så att vi önskar att det var vi som stod där på bloggen istället med lika många komentarer och drömmer om att få deras liv och hamna i tidningar och allt. Eller är det bara så att vi kan leva med att inte vara lika kända som dom är och strunta om vi inte får lika mycket komentarer som dom får för varje inlägg.



mobbar folk andra för att få bättre självförtroende?

Hur känns det för en person att bli mobbad? Om det är något som händer ute i samhället så ofta så är det mobbning. Man kan aldrig säga att mobbning inte förekommer i skolor eller någon annanstans.

Det händer mest i skolorna där några ungdomar går mot någon annan för att skapa dåligt självförtroende. Men det är också så att det är mobbarna som har dåligt självfötroende och måste därför mobba andra för att få bättre självförtroende och känna sig bättre.





Bekämpa dina Tonårstankar!

Du vaknar, ställer dig framför spegeln och funderar. Du funderar över hur du ska ha håret idag, hur du ska sminka dig, och om några fler finnar, lyser i ditt ansikte. Du funderar över vilka kläder som är snygga, vad andra skulle tycka var snyggt på dig...du tänker ett tag men bestämmer dig sen för att äta frukost. Men du kan inte släppa tanken om dig själv, kanske du vill byta smink, annat smink som ger dig bättre hy. Du kanske borde klippa håret, färga det t.o.m. Och du kanske borde köpa mer kläder, andra skulle nog gilla mig mer då...OJ. tiden rinner iväg, du måste till skolan. Äh tänker du, jag blir ju inte finare vad jag än gör, lika bra att släppa det.

Tankar som dessa är väldigt vanliga att ha i tonåren, mycket sker med dig som människa, hormonerna far upp och ner, du formas som människa och bli mer mogen. Du funderar säkert mycket över dig själv och livet, varför du finns och vad du ska bli när du blir äldre.

Men att bara tveka på sig själv, och se ner på sig själv, glädjer ingen, och speciellt inte dig själv. Tankegångar som dessa, gör att du sänker ditt självförtroende och självkänsla!

Motarbeta dessa tankar såhär:

1: Så fort du ställer dig framför en spegel, säg högt och tydligt 3 positiva saker om dig själv!
T.ex. Jag är duktig på att måla, jag är väldigt snäll, jag är fin =).

2: Så fort du får en kommentar, säg Tack högt och tydligt, och titta personen i ögonen, detta gör att du tvingar dig själv att verkligen inse att du är värd kommentaren och att den sätter sig inom dig.
Det är annars så lätt att bara slå den ifrån sig och tänka att personen inte menade något egentligen.

3: Varje gång du möter en människa som du "vill se ut som" eller "vara som". Tänk då på hur vacker du är, även med finnar i ansiktet och otvättat hår. Du är du, du kommer aldrig kunna bli någon annan eller se ut på ett annat sätt, så se upp till dig själv och tänk på att ingen annan har det utseende som du har. Det gör dig unik =).

4: Om du tänker att du skulle behöva ändra dig för att andra skulle tycka mer om dig då, tänk istället att det inte spelar någon roll vad du gör, du är bra precis som du är!!  



Kram / Ellie

skulle du göra det för killens skull?

Om din kille skulle vilja att du bröt vänskapen med en vän för han inte gillade den här vännen skulle du då kunna göra det?
Skulle du kunna lämna din bästa kompis bara för att killen annars skulle lämna dig?
Men om det skulle bli så att du lämnar kompisen och sen några månader senare så lämnar killen dig för att han inte vill ha dig skulle du då kunna leva med att du har lämnat din kompis bara för att killen ville det?


Kan man byta ut sin gamla affär för en ny?

Tycker ni att ni har bra klädaffär där ni bor eller skulle ni vilja byta ut några mot andra som ser bättre ut?
Om ni skulle få välja skulle ni då kunna byta ut en klädaffär mot en annan som kanske har bättre kläder eller som ni bara har hört är bra.

Om ni inte skulle skulle byta ut affären och låta eran affär vara kvar hur skulle ni då tycka om den bättre eller sämre skulle ni bli arga om staten skulle rösta nej till den nya affär om ni skulle veta att ni ville jätte gärna ha den?

Och om staten skulle rösta på en ny affär och ni skulle först bli glada att ha en ny affär och sen så skulle det visa sig att den affär skulle vara den dåligaste affär och det skulle inte gå något bra för den skulle ni då klara av att leva med det eller skulle ni vilja ha tillbaka er gamla affär?
Svår fråga men tänkt efter och se vad ni kan svara:)


Bra självförtroende, trycks aldrig ner av någon

Skulle ni kunna gott folk gå ut på stan och våga sjunga för en hel folkmassa utan att skämmas över hur det låter eller hur det hörs?

Det där kallas för bra självförtroende om man klarar av det då har man bra självförtroende.
Men det gällar också att skapa det självförtroendet och det är svårare om man inte har det för då vågar man inte göra alla galna saker som andra gör...

Men det handlar också om att vilja göra det för har man ett bra självförtroende så försöker man alltid att hjälpa folk och få dom på bättre humör. Men om man har dåligt självförtroende och träffar på en person med bra självförtroende då försöker man automatiskt ibland att trycka ner den personen tills den är som en själv (det här gäller inte alla)

Så då försöker man hela tiden men man kan aldrig lyckas för en person med bra självförtroende som trivs med sig själv vet att den ser ut som den gör och då vågar man ställa sig och säga till när någon ger en taskig kommentar och det visar på bra självförtroende:)


"Störst, Bäst och Vackrast!"

Vårat samhälle raserar bara mer och mer, vi offrar, beklagar oss och driver varann till sjuka handlingar, bara för att få det vi vill ha. Vi människor nöjer oss aldrig med "mellan". Vi ska vara störst, bäst och vackrast!

Störst kan innebära att vi vill ha mest av allt! Lyx i alla dess former, mest pengar, den största succesfulla karriären, en stor familj med vackra barn, m.m.

Bäst kan innebära att vi vill vara begåvade(duktiga) inom så mycket man kan tänka sig. Vi vill bli sedda och hörda, uppmärksammade så att vi fyller vårat ego så högt som möjligt.

Vackrast kan innebära att vi vill se så "perfekt" ut som möjligt. Alla de "skönhetsfel" vi hittar hos oss själva, ska vi ändra på, men vi blir aldrig nöjda och vill alltid hitta nya vägar till att förbättra sitt utseende.

Men inget av detta går att uppfylla till fullo...

Hur kommer det sig att vi aldrig blir nöjda, att vi måste vara "Störst,bäst och vackrast?"

Vad tror DU?

Tyra Banks är en kvinna att se upp till, inga skönhetsoperationer och inga divafasoner! Hon är REAL DEAL!



Är vi rädda att det ska bli fel plagg eller storlek?

Är det lättare att köpa kläder på internet än i affärern, är det så att man får kläderna lättare på internet än vad man får dom om man köper dom i affären. Eller är det så att man blir mer lurad om man handlar på internet än i affären?
Vilken är säkrats att göra egentligen i affären kan du ta hem plagget samma dag testa och veta att det passar medans på internet så handlar man och hoppas på att storleken ska passa och sen när du har betalat för ditt plagg är du säker då att du får plagget hem som det ska och passar plagget dig? Så vad är det säkraste att göra egentligen är det bättre att handla på internet för du kanske känner dig säkert på att den affären inte finns där du bor och du är helt säkert att du får hem plagget för du har handlat på sidan förr.

 Eller är det så att du hellre handlar i en affär för du litar inte på att plagget ska komma hem eller att det ska passa? Ska vi börja lita mera på internet eller ska vi göra som de mesta vi gör åka till en affär.





 eller

 


älskar vi väskor så vi skulle kunna betala tusen kr för dom?

varför köper vi märkes väskor? Ja varför köper vi märkesväskor är det för att vi vill ha finare väskor som märken eller finare färger som inte finns i dom vanliga affärerna. Vill vi lägga ut 700-1000 kr för en väska? Varför i sånna fall börjar man undra vill vi vara som kändisarna och bära runt på massor av dyra väskor eller är det så att vi vill bara bevisa för allmänheten att vi kan ha lika mycket pengar som dom i hollywood? Ja vad är det som stämmer egentligen.






Se dina fina sidor!

Här kommer mitt första tips för att trivas bättre med sig själv!

Skriv upp allting positivt som du tycker om hos dig själv, allt ifrån hur fina ögon du har, till dina grymma talanger på t.ex. att sjunga. Skriv ner minst 10 saker, och läs igenom dem varje dag för ökad tro på dig själv och vetskapen om att du faktiskt duger som du är.

Om du inte tycker att det går själv, så fråga dina vänner, familj, släkt, få dem att inge sådan stor trovärdighet till dig av de dem säger, att du direkt tar till dig av alla komplimanger och kommer ihåg dem, och inte bara släpper dem, vilket är lätt att göra.

Visa alla att du är bra, genom att tro det själv!



Ta hand om dig! / Ellie

Tänk Positivt!

Det är viktigt att du inte fastnar i negativa tankebanor kring dig själv, de bara förstör. Om du redan fastnat och inte kommer loss ur dina negativa tankar, så försök vända på allting och se från den positiva sidan istället. 

Ex: Du kanske har sjukt mycket skolarbeten samtidigt som måste bli klara, du tycker det är jättejobbigt och ser inte något positivt med det, men om du bara tänker negativt kommer det inte bli bra. Såhär bör du istället tänka:

1, Tänk vad mycket jag kommer lära mig på de här dagarna, och imponera på lärarna! =)

2, Tänk vad skönt det blir när jag gjort klart allting, och slipper tänka på det mer.

3, Jag inser att jag kan ta ansvar!

4, Jag har stor chans att öka mitt/mina betyg!

5, Tänk vad duktig jag är som gjorde klart allting, cred till mig!!!

På det här viset inser du att det inte är så jobbigt som du tror, och att det är värt att göra alla läxor!

Fortsätt tro på dig själv! / Ellie

 


Varför döma? ( Del 2 )

Det är fullkomligt vansinnigt hur vårat samhälle ser ut. Läste en artikel förut om att blondiner får högre löner, att kändisar blir mer och mer beroende av plastikkirurgi, och om andra som är besatta av att veta allt som handlar om skönhet..

Det är sorgligt. Alla är vi olika, både till utsidan och insidan. Bättre kan det inte bli, så varför döma?
Vi är ju vackra som vi är, skönheten finns där, vi blundar bara för den.

Men varför alltid fundera över vad alla andra har? Vore det inte bättre om vi såg till oss själva, våra bra sidor, allt bra som vi har i vårat liv, se upp till det och vara stolta över det? Vi skulle må så mycket bättre, och uppskatta det vi har, istället för att söka efter något bättre, och jämt se till andra. 

För inte så längesen var jag besatt av att bli perfekt. Jag skulle få smalare, mer slimmade ben, en plattare mage, mer muskler, finare hy, vackrare hår, mer utstrålning m.m. Det slutade med att jag var nära en ätstörning.
Inte ens kändisarna är nöjda med deras utseende, även fast de flesta säkert fått framgång p.g.a deras "vackra" utseende. De jämför också, dömer, klagar, offrar, letar, men man kommer ingen vart med det. Ändå fortsätter vi alla- varför? Är det bara för att vi är osäkra eller avundsjuka, eller kan det finnas något mer?

Vill vi inte ge upp hoppet om att alltid se ut att vara 20 år? Vill vi inte ge upp tron på att de "vackra" människorna alltid är bäst på allt, får allt, mår bäst?


LÖSNINGEN: ACCEPTERA DIG SJÄLV, ACCEPTERA ALLT DE DU INTE KAN FÖRÄNDRA OCH ÄLSKA ALLT DU KAN FÖRÄNDRA!


Tro på dig själv! / Ellie





Skulle eran vänskap överleva?

Om din kompis skulle bli känd som bloggare eller något annat men vi kan säga bloggare nu, skulle du klara av då att din kompis står i rampljuset hela tiden och massor av folk känner igen honom eller henne? Och tror du att ni skulle kunna umgås lika mycket utan att du skulle störas på att hon eller han skulle ha massor av folk som ville fotografera. Skulle du klara av att inte skriva något om den person i din blogg och skriva något taskigt om den personen bara för att folk skulle tro annat än vad den här personen handlade om. Och tror du att eran vänskap skulle hålla om din kompis vart så känd så han eller hon skulle lära sitta och blogga längre än vad du hade väntat dig?








Varför döma?

Brukar du döma människor efter deras utseende?

Ja, det gör du säkert. Det gör vi nog alla egentligen, unga som gamla, även fast vi kanske inte tänker på det ibland. Jag dömer också, om jag t.ex. ser någon komma med nitar över hela jackan, tuppkam i håret, cigg i handen och sönderrivna byxor, så dömer jag den personen. På en gång får jag fram en bild över hur den personen är, utan att alls känna den. Men så ska vi inte tänka, hon kan vara hur snäll som helst även fast det inte ser ut som det.  

Det är skamligt egentligen, men varför dömer vi?

Jag tror det kan bero på att vi själva är osäkra, vi är rädda att andra ska döma oss, att vi istället dömer andra. Det kan också bero på svartsjuka, den vi dömer kanske vi i hemlighet vill vara som.

Tänk på det!

/ Ellie


Är tv vårat nya liv?

Tittar vi för mycket på tv på kvällarna och är för trötta på morgonen? Är det så att vi sitter och kollar på en bra film på kvällen på tv och sen när vi ska upp nästa dag så klarar vi inte att gå upp för då har vi sovit för lite. Och är det så då att vi också börja att skolka för att hinna med att hitta sömnen?Så vad ska man göra ska man strunta i tv på kvällarna och försöka sova ändå eller ska vi försöka kolla lite och bestämma när vi ska avsluta ? Svår fråga eftersom att man vill helst kolla mycket på tv men det är också viktig att man kliver upp i tid. Så är vi ungdomar sömnförstörare eller är det så att vi klara av att gå till skolan ändå? vad är rätt och vad är fel?




Är vita tänder viktigt i framtiden?

Vita tänder är ett viktig ämne bland många man ska ha vita tänder som man kanske har gjort hos tandläkan eller hemma, men är det viktig att ha vita tänder? Måste man ha vita tänder för att lyckas bättre på jobbet eller i kärlekslivet? Så vad tror ni måste man lyckas bra bara för man har vita tänder eller lyckas man bra med kärlekslivet om man kan le med sina vita tänder? Det är många som tror säkert att man måste ha vita tänder men är det något hett ämne i dagens samhälle?
Ja vad tror ni?







RSS 2.0